Оштрафують, позбавлять прав і кинуть за ґрати: водіям нагадали про одне “темне” порушення

Українські водії найчастіше сприймають ПДР як регламент, що дозволяє регулювати дії транспорту на дорозі, забуваючи про додаткові вимоги, які так чи інакше також стосуються безпеки руху. У підсумку через свою несвідомість автомобілісти нариваються на жорсткі покарання.

Так, багато хто не сприймає всерйоз вимоги п. 31.4.7 ПДР про правила тонування вікон автомобіля. Водіям забороняється виїжджати на дорогу в машині, де скло має покриття, що перешкоджає видимості водія або погіршує його прозорість. Якщо таке авто зупинить поліція, автомобіліста оштрафують на 340 грн (ч. 1 ст. 121 КУпАП).

Причому багато “модників” навіть після отримання штрафу продовжують порушувати, не замислюючись про те, що повторне зупинення поліцією може коштувати їм позбавлення прав на шість місяців або волі на строк до 10 діб (ч. 4 ст. 121).

Як відомо, норма світлопропускання для лобового скла має бути не нижчою за 75%, тоді як для решти вікон не нижчою за 70%. Заміри поліція має здійснювати за допомогою спеціальних приладів.

Джерело Стіна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти