Як зрозуміти, що залило двигун: три явні ознаки несправності

Коли двигун автомобіля заливає бензином, нічого хорошого в цьому немає. Подібна проблема загрожує серйозними наслідками. У зв’язку з цим її важливо вміти вчасно розпізнати. Експерти видання SlashGear назвали 3 способи, як це зробити.

1. Запах бензину:
Зрозуміло, якщо мотор залило бензином, то запах цього самого бензину буде чути по всій машині. Найчастіше він виходить із моторного відсіку або вихлопної труби.

2. Незвичайні звуки під час провертання ключа:
Дивне дзижчання під час спроби запуску двигуна також вказує на те, що в камері згоряння накопичилася велика кількість бензину.

3. Двигун не заводиться:
Щоб запустити двигун, завжди потрібно, щоб у паливо-повітряній суміші, що подається в камеру згоряння, було оптимальне співвідношення палива і повітря. Порушення компонування призводить до проблем із запуском мотора. Іноді може бути, що двигун запускається і тут же глухне.

Як виправити проблему:

1. Зачекайте:
Потрібно дати паливу випаруватися хвилин 10-15.

2. Заведіть двигун із натиснутою педаллю газу:
Натискання на педаль акселератора дасть змогу запустити в камеру згоряння більшу кількість повітря, що швидше поверне співвідношення повітря і палива до оптимального значення.

3. Утримуйте оберти:
Оберти двигуна слід утримувати в нормальному діапазоні (близько 1500-2000 об/хв) протягом декількох секунд після запуску мотора. Це дасть змогу спалити надлишки палива в камері згоряння.

Якщо зазначені рекомендації не допомогли, краще звернутися по допомогу до фахівця.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти