Поліція від вас тільки цього й чекає: 3 помилки водія, які привертають увагу патрульних

У повсякденній метушні автомобілісти часто не помічають, що роблять дрібні помилки. І хоча може здатися, що це щось незначне, іноді поліція однозначно трактує таку поведінку, як порушення ПДР, і зупиняє авто з усіма юридичними наслідками, які з цього випливають. Експерти Motorbiscuit звернули увагу водіїв на 3 такі помилки, які потрібно присікати в собі на корені.

1. Їзда зі зламаною фарою або задніми габаритами
Перегоріла лампочка у фарі або розбив габарити під час паркування – неприємність, яка може здатися настільки дрібною, що не поспішаєш її виправляти. Однак поліція завжди помічає такі деталі і не скористається можливістю оштрафувати вас за них. Адже непрацююча фара чи габарити вночі можуть спровокувати аварійну ситуацію.

2. Незаконні модифікації
Переобладнання автомобіля на порушення існуючих стандартів, а також відповідне невнесення змін до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу є грубим порушенням і карається штрафом. Найчастіше штрафують за громіздкі обважування, занадто темне тонування, небезпечні глушники і заміну ключових компонентів.

3. Помилки ледачого водіння
Іноді водії просто лінуються або забувають зробити такі дрібниці, як увімкнути поворотник, пристебнутися або, зупинитися на “жовтий” або не повністю зупинитися на знаку “Стоп”. Їм може здатися, що це дурниця, але для інших учасників руху це може створити проблеми. Відповідно й у поліції буде цілком зрозуміла підстава оштрафувати порушника.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти