Загорілася лампочка низького рівня палива: скільки ще проїде машина після цього

Багато автомобілістів орієнтуються на лампочку низького рівня пального як індикатор того, що час вирушати на АЗС. Однак деякі водії з різних причин не мають можливості негайно поповнити запас пального. У такий момент виникає закономірне питання – скільки ще протягне машина на залишках бензину?

Експерти заспокоюють – активація індикатора не означає, що машина ось-ось затихне. При цьому точної відповіді на питання, скільки проїде авто, теж не існує. Усе тому, що це залежить від марки і моделі, манери водіння і низки зовнішніх умов.

Часто розрахунок запасу ходу, що залишився, здійснює бортовий комп’ютер. Якщо такої опції немає, можна прикинути все самому. Зазвичай лампочка загоряється, коли в баку залишається 10-15% палива. Зазвичай це 7-8 літрів. Але в малолітражках індикатор може бути активований, коли в баку вже близько 4 літрів пального, а у великих кросоверах – 12-14 літрів.

У будь-якому разі, майже кожен адекватний виробник налаштовує систему так, щоб після загоряння лампочки машина проїхала без проблем ще 50-70 кілометрів. Зрозуміло, якщо рухатися в заторі та з увімкненим кондиціонером, то цей показник істотно скоротиться.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти