Власник BMW X5 відсудив у виробника майже $2 млн за відрубаний дверима палець: фото

Американський програміст Годвін Боатенг зміг домогтися від німецького автовиробника BMW великої компенсації за заподіяну травму під час користування кросовером BMW X5. незважаючи на те, що в автомобіля не було виявлено несправностей, суд став на бік автовласника.

Повідомляється, що Боатенг зміг домогтися виплати на свою користь 1,9 мільйона доларів, після того, як зумів довести, що втратив палець з вини BMW. У липні 2016 року 68-річний Годвін Боатенг поклав руку на прочинені двері BMW X5 2013 року випуску. Незважаючи на наявність опції “м’якого закривання”, двері зачинилися і відрізали автовласникові частину пальця, врятувати яку не вдалося.

Боатенг заявив у суді, що через отримані каліцтва не міг повноцінно працювати за фахом, через що втрачав щорічно по 250 000 доларів. На свій захист представники BMW заявили, що дефектів у автомобіля американця виявлено не було. Штатно працювала і система “м’якого закривання”. Причиною отримання травми в компанії назвали порушення техніки безпеки, про які сказано в керівництві з експлуатації X5. Незважаючи на це, суд присяжних ухвалив визнати виробника винним в інциденті, зобов’язавши компенсувати чоловікові збитки.

Джерело Carscoops
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти