Уся увага на ключі: водіїв попередили про 15-хвилинну вразливість автомобіля до викрадення

Інженер компанії Thatcham Стів Лончбері попередив водіїв про небезпечну вразливість їхніх автомобілів, якою активно користуються викрадачі. За словами експерта, існує 15-хвилинне вікно, коли зловмисники можуть спокійно отримати доступ до вашої машини.

Лончбері звернув увагу на поширену технологію “сплячих” брелоків, спрямовану на забезпечення безпеки. Полягає вона в тому, що електронні ключі від автомобіля зчитують рухи і перестають подавати сигнали через 15 хвилин після того, як опиняться в нерухомому стані. Це корисно, наприклад, коли водій прийшов додому і виклав брелок на тумбочку. Раніше автозлодій, який стояв біля дверей, у будь-який момент міг перехопити сигнал від ключа і отримати доступ до автомобіля. Зараз, за словами Лончбері, у викрадачів на все про все 15 хвилин.

Експерт наголосив, що автовиробники не поспішають скорочувати час, протягом якого ключі залишаються активними, оскільки це може завдати незручностей власникам. Виходом із ситуації, на його думку, може бути більш складне програмне забезпечення, щоб зробити системи більш інтелектуальними.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти