Інакше чекайте біди: 4 місця, куди водіям небезпечно розпилювати засіб WD-40

Засіб WD-40 за останній час став незамінним помічником автомобілістів, які обробляють ним чи не все. Однак є низка речей, яким категорично протипоказана “ведешка”. Експерти SlahGear назвали 4 таких випадки, коли застосування мастила неприпустиме.

Гальма автомобіля
Іноді автомобілісти вирішують обробити гальмівні колодки WD-40, щоб ті не скрипіли. Це відбувається через скупчення вологи або появу іржі на колодках. Здавалося б, застосування “ведешки” якраз доречне, проте експерти застерігають водіїв від цієї помилки, нагадуючи, що гальмам потрібне тертя, щоб працювати ефективно. Якщо ви хочете обробити чимось скрипучі колодки, купіть спеціальний спрей для гальм.

Пластик
Багато водіїв вважають, що обробити WD-40 потьмянілий пластик у салоні автомобіля є гарною ідеєю, але це не так. Вуглеводні в WD-40 руйнують полімери, що може призвести до пошкодження поверхні.

Джерела тепла
WD-40 може бути дуже корисний для використання в моторному відсіку, але не варто забувати, що це вогненебезпечний засіб. Розпорошувати його на гарячі випускні колектори, труби або каталітичні нейтралізатори категорично не можна. У паспорті безпеки WD-40 (MSDS) зазначено, що це “надзвичайно вогненебезпечний аерозоль” і його слід зберігати “далеко від тепла, іскор, відкритого полум’я і гарячих поверхонь”. На автомобілях і мотоциклах це стосується не тільки компонентів вихлопної системи, а й блоків циліндрів, голівок циліндрів і навіть клем акумулятора, які можуть бути схильні до іскріння, особливо під час їхнього під’єднання або вимкнення.

Шкіра або відкриті рани
Деякі автомобілісти настільки вражені універсальністю WD-40, що іноді навіть використовують засіб для очищення рук після ремонтних робіт. Велика небезпека полягає в тому, що в разі потрапляння на шкіру WD-40 всмоктується в кров через відкриті порізи або виразки, що може спричинити несприятливі наслідки для нервової системи. MSDS навіть попереджає про контакт із неушкодженою шкірою, повідомляючи користувачам, що засіб може висушити шкіру, і рекомендуючи мити будь-які частини тіла, що контактували з WD-40, водою з милом і звертатися по медичну допомогу, якщо шкіра подразнюється.

Якщо він потрапить вам на руки, будьте дуже обережні і не торкайтеся рота, носа або очей. Якщо WD-40 потрапить на слизову оболонку, ретельно промийте уражену ділянку водою. Якщо він потрапить вам в очі, промийте їх протягом кількох хвилин. Якщо ви випадково проковтнули або вдихнули WD-40, зверніться по медичну допомогу, особливо якщо у вас паморочиться голова або ви відчуваєте сонливість. З метою безпеки надягайте рукавички під час розпилення WD-40, особливо якщо у вас є відкриті порізи на руках.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти