Кого з водіїв кинуть за ґрати після спроби перереєструвати авто в МВС

Головний сервісний центр МВС України регулярно повідомляє про випадки, коли після звернення клієнтів за наданням послуг їм доводиться викликати поліцію. Іноді водіїв, які прийшли переоформити машину, доводиться навіть затримувати.

Найчастіше причиною для подібних заходів стає наявність у відомчих базах даних відомостей про розшук автомобілів, які хочуть поставити на облік. Нерідко так відбувається з так званими “євробляхами” – “сірі” авто регулярно переганяють в Україну або продають українцям за кордоном. Для іноземних зловмисників збут у нашу країну викрадених транспортних засобів є популярним заняттям. Новому ж власнику доведеться пояснювати правоохоронцям після візиту до сервісного центру, де і за яких обставин він придбав авто, що перебуває в угоні.

Трапляються навіть випадки, коли до сервісного центру звертаються громадяни, які самі перебувають у розшуку. Їх також оператори виявляють після “пробивання” по базах даних. Як правило, йдеться про осіб, які переховуються від органів слідства або правосуддя. Віднедавна в розшук можуть подавати і військовозобов’язаних громадян, які ігнорують вимоги мобілізаційного законодавства. Щоправда, про подібні випадки затримань поки що в МВС не повідомляли.

Джерело Головний сервісний центр
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти