Шість практичних способів використання WD-40 в автомобілі

На сьогодні засіб WD-40 є незамінним помічником українських автомобілістів. Найбільше приваблює його ефективність і універсальність. Використовувати “ведешку” можна для безлічі завдань, і з усіма вона справляється на “відмінно”. Експерти видання SlashGear виділяють шість практичних застосувань WD-40 для догляду та обслуговування автомобіля.

Послаблення кріплення
Якщо ви не можете відкрутити гайку або болт, який “заклинило”? Використовуйте WD-40, послаблення кріплень є чи не головною його функцією.

Усунення скрипу петель
WD-40 – це насамперед мастило. Якщо скрип петель ваш почав дратувати, виправити проблему успішно допоможе цей засіб.

Запобігання та видалення іржі
Корозія – один із головних “бичів” автомобілів. Напасть, від появи якої складно застрахуватися, а потім – ще більш складно позбутися. Але з WD-40 шанси зробити це набагато вищі. Все, що вам потрібно зробити, це взяти тканину, покриту спреєм, і протерти нею всі ваші металеві поверхні. Це створить бар’єр між металом і молекулами води, не даючи їм можливості утворювати хімічний зв’язок.

Блиск металевих поверхонь
WD-40 не тільки захищає сталеві поверхні, а й може відполірувати їх до дзеркального блиску. Це може бути корисно для безлічі різних поверхонь.

Пом’якшення ущільнювачів
Гумові ущільнювачі на дверях з часом зсихаються, що негативно впливає на їхню функціональність. Розпилення WD-40 може пом’якшити жорсткий ущільнювач і продовжити термін його служби. Однак деякі експерти закликають з обережністю розпорошувати “ведешку” на гуму і пластик, оскільки вона може їх “роз’їсти”.

Чищення та технічне обслуговування механізмів із рухомими частинами
Механізми з рухомими частинами можуть зіткнутися з різними проблемами, коли вони забруднюються. Все, від простих навісних замків до складних автомобільних деталей, може перестати функціонувати, щойно трохи бруду засмітить те, що має вільно рухатися. WD-40 може допомогти в цьому. Його розчинні властивості роблять його чудовим засобом для проникнення у вузькі зазори між компонентами і звільнення механізмів для роботи так, як їм належить. Його змащувальні властивості також корисні для підтримки роботи цих рухомих частин. Це особливо важливо, коли йдеться про електроінструменти.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти