Назвали 7 запитань, які допомагають заощадити гроші під час купівлі автомобіля

Купівля автомобіля є дорогою інвестицією, відповідно ставитися до неї слід з максимальною серйозністю. Багато недосвідчених автолюбителів дуже легковажно підходять до вибору машини з пробігом, за що надалі дорого платять. Експерти Ampercar виділили 7 ключових запитань, які слід ставити продавцю, щоб заощадити на покупці і не потрапити в халепу.

Насамперед важливо переконатися, що ви маєте справу зі справжнім власником автомобіля. Якщо це так, потрібно розпитати його про те, який пробіг має машина і де вона використовувалася. Чесному продавцю приховувати нічого, тому він легко відповість на ці запитання. Прозорість пропозиції та відкритість продавця мають відігравати ключову роль в угоді.

Нерідко продавці прагнуть приховати проблеми автомобіля, щоб завищити на нього ціну. У зв’язку з цим важливо звертати увагу на найменші недоліки, вказуючи на них торговцю. Краще перед спілкуванням з ним вивчити ключові моменти, що стосуються конкретної моделі, щоб мати уявлення, з чим доведеться мати справу.

Також експерти рекомендують дізнатися, як і коли автомобіль проходив технічне обслуговування, що за роботи проводилися, що конкретно замінювалося. На слово вірити не варто, краще попросити надати чеки на конкретні послуги.

Найкращим рішенням при купівлі вживаного авто буде перевірка на СТО, де проводиться повноцінна діагностика. Послуга обійдеться не дешево, зате ви будете знати про всі проблеми машини. Сумлінний продавець, якому нема чого приховувати, зацікавлений у подібній перевірці, оскільки вона дасть змогу закрити всі питання і прискорити оформлення угоди. Якщо ж торговець ухиляється від поїздки на СТО, то з машиною, ймовірно, щось не так.

Крім того, важливим моментом під час купівлі є тест-драйв. Купувати машину без нього – нерозумно. Продавець також не повинен цьому перешкоджати цьому. В іншому випадку варто поставитися до його пропозиції з підозрою.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти