Навіщо потрібна розмітка жовтого кольору: не кожен водій знає

Дорожня розмітка допомагає регулювати дорожній рух і має вкрай важливе значення для безпеки як автотранспорту, так і пішоходів. У зв’язку з цим кожен автомобіліст повинен знати значення тієї чи іншої розмітки. У більшості випадків вона виконана білою фарбою, але є ситуації, коли використовується жовтий колір. На жаль, багато українських водіїв не знають, для чого потрібна така розмітка.

Використовується специфічна розмітка жовтого кольору для маркування особливих зон і обмежень на дорозі. З її допомогою привертається увага водіїв до певних ділянок і обмежень. Цю розмітку було запроваджено відносно недавно, у 2021 році, у зв’язку з чим, і існує недостатня обізнаність автомобілістів.

Розмітка 1.4 жовтого кольору наноситься по краю дороги або по верху бордюру, вона забороняє зупинку транспортних засобів з боку свого нанесення, застосовується самостійно або зі знаком 3.34. Коробчаста жовта розмітка (1.10.3) встановлюється в районі перехрестя з метою заборони в’їзду на нього в разі виникнення заторів. Розмітка 1.17.1 вказує на зупинку маршруток, а розмітка 1.17.2 позначає ділянку дороги в межах зупинки трамвая.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти