Як видалити подряпини з кузова автомобіля: 3 перевірені методи

Подряпини на кузові автомобіля – неприємність, від якої не застрахований практично ніхто. Деякі водії примудряються пошкодити лакофарбове покриття, не рухаючись з місця. Усунення цієї проблеми під час поїздки в сервісний центр може коштувати солідну суму. Оскільки зайві гроші є далеко не у кожного, не зайвим буде знати, як самостійно прибрати подряпину.

Залежно від серйозності проблеми, експерти виділяють три основних перевірених способи видалення подряпин. Для першого вам знадобиться ретельно вимити місце пошкодження, потім нанести на серветку з мікрофібри засіб для видалення подряпин (продається в будь-якому автомагазині) і втирати його круговими рухами. Робити це потрібно, поки подряпина не зникне. Для закріплення ефекту можна обробити область поліролем.

Якщо подряпина глибша, звичайним засобом тут не відбутися. Потрібно трохи відшліфувати пошкоджену ділянку наждачним папером із зернистістю 2000, змочуючи подряпини водою під час шліфування. Після цього потрібно відполірувати поверхню поліролем.

Якщо подряпина дуже глибока, доведеться її підфарбувати. Тут важливо ідеально підібрати відтінок фарби, щоб результат вашої роботи не виділявся на загальному тлі. Після очищення і сушіння автомобіля потрібно також відшліфувати пошкоджену поверхню наждачним папером із зернистістю 1000, щоб згладити уражену ділянку. Коли ви більше не відчуватимете грубі краї подряпини, відшліфуйте її знову наждачним папером із зернистістю 2000, а потім витріть пил від шліфування. Нанесіть на подряпину підфарбовувальну фарбу за допомогою зубочистки або тонкого пензля.

Дайте фарбі висохнути, а потім знову відшліфуйте її наждачним папером із зернистістю 2000, поки нанесена вами фарба не змішається з оригінальною фарбою кузова. Після цього нанесіть полірувальний склад, відполіруйте пошкоджену ділянку, а потім нанесіть поліроль для автомобіля, щоб завершити ремонт.

Якщо ви випробували всі ці методи, але подряпина все ще залишилася, або якщо пошкодження занадто велике, то розгляньте можливість звернення до професійної майстерні з кузовного ремонту.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти