Як водіям потрібно їздити вночі, щоб не отримати штраф

У темний час доби їздити за кермом стає не так просто, особливо за браку досвіду. Недостатній огляд і сонливість створюють додаткові ризики для водія, які загрожують штрафом або навіть потраплянням в аварію. Експерти розповіли водіям, як потрібно керувати автомобілем, щоб не потрапити в халепу на рівному місці.

Дотримуйтесь правил дорожнього руху: тримайте швидкість у межах обмежень, стежте за розміткою, дорожніми знаками та сигналами світлофорів.

Будьте обережними в темряві: потрібно звертати увагу на місця з гіршою видимістю, а також ділянки, де до дороги примикають будівлі або зелені насадження, звідки раптово можуть вибігти люди або тварини.

Поступайтеся дорогою пішоходам: особлива увага до них зумовлена тим, що такі учасники дорожнього руху максимально вразливі під час аварії. Вночі їх помітити ще складніше.

Підтримуйте чистоту автомобіля: і без того поганий огляд може погіршити брудне лобове скло, фари і дзеркала.

Будьте уважні під час відчинення дверей: завжди потрібно дивитися назад, перш ніж відчинити двері та вийти.

Використовуйте світловідбивні елементи: якщо вирішили вийти з авто, потрібно максимально позначити себе для інших учасників руху.

Пристібайтеся пасками безпеки: залізне правило, яке врятувало чимало життів.

Уникайте водіння у стані сп’яніння: навіть, якщо випили небагато, цього достатньо, щоб притупити реакцію і створити аварійну ситуацію.

Джерело UA Motors
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти