Чи потрібно регулювати зазори клапанів за відсутності гідрокомпенсаторів: відповідь механіка

Для коректної роботи бензинового двигуна важливо, щоб теплові зазори в приводі клапанного механізму були відрегульовані належним чином. Це дозволяє забезпечувати оптимальний склад паливної суміші та найкращу продуктивність силової установки. Водії часто сперечаються, чи потрібно регулювати зазори клапанів у моторах, які не мають гідрокомпенсаторів. Досвідчений механік дав відповідь на це запитання.

За словами експерта, неправильна висота відкриття клапана створює характерні проблеми, які проявляються через стуки в двигуні. У довгостроковій перспективі очікується знос кулачків розподільчого валу. Також, через порушення процесу формування паливної суміші падає потужність мотора, зростає витрата палива, можуть спостерігатися інші перебої в роботі двигуна.

Якщо в моторі немає гідрокомпенсаторів, виробники можуть рекомендувати власникам вручну регулювати зазори з певною періодичністю. Для різних моделей вона може варіюватися від 30 до 100 тисяч кілометрів. У середньому рекомендується робити це раз за 50-80 тисяч кілометрів.

При цьому навіть наявність гідрокомпенсаторів не повинна вводити автовласників в оману. Зазори в такому разі також періодично перевіряти. Все тому, що гідрокомпенсатори також можуть ламатися.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти