Водіям розкрили 3 безпечні способи видалити деревну смолу з автомобіля

Літо – період особливо небезпечний для автомобіля через екстремальні погодні умови, а також сезонні природні явища, які так чи інакше можуть зашкодити транспортному засобу. Однією з таких маловідомих загроз є деревна смола, яка може потрапити на кузов, якщо припаркувати машину під деревом.

Ця речовина містить суміш цукрів, води та інших органічних сполук, які з часом тверднуть під впливом сонячного світла, що може завдати серйозної шкоди лакофарбовому покриттю вашого автомобіля. Експерти SlashGear закликають не зволікати з видаленням смоли і пропонують одразу 3 безпечних способи зробити це.

Використовуйте гарячу воду і мило
Звичайний мильний розчин із гарячою водою дасть змогу розм’якшити липкий сік, що полегшує його видалення. Тим часом, мило для миття автомобілів розроблено для руйнування бруду, пилу і навіть деревного соку, допомагаючи відокремити розпушений сік від поверхні фарби.

Використовуйте спирт або дезінфікуючий засіб для рук
Спирт або дезінфікуючий засіб для рук містять інгредієнти, які допомагають зруйнувати липкі залишки, не пошкоджуючи фарбу вашого автомобіля. Ці продукти працюють, проникаючи в адгезивні властивості соку, розм’якшуючи його для легшого видалення.

Використовуйте спеціальні засоби для видалення деревного соку
Ви також можете знайти на ринку спеціальні комерційні засоби для видалення деревної смоли. Як альтернативу, якщо ви хочете заощадити час на похід у магазин, ви можете використовувати WD-40, який, найімовірніше, вже є у вашому гаражі. У будь-якому разі, вкрай важливо спочатку протестувати продукт на невеликій непомітній ділянці, щоб переконатися, що він не пошкодить і не знебарвить фарбу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти