Як водієві діяти в разі ДТП: з’явився алгоритм від поліції

Від ДТП не застрахований жоден водій, але багато хто не знає, як діяти в такій ситуації і починає банально панікувати, що загрожує ще більш небезпечними наслідками. У Патрульній поліції Києва звернулися до водіїв з алгоритмом дій на випадок дорожньої аварії.

Насамперед поліцейські закликають водіїв перевірити одразу після ДТП наявність травмованих. За наявності таких їм необхідно невідкладно надати першу медичну допомогу, викликати екстрені служби – швидку і поліцію.

За відсутності постраждалих потрібно увімкнути аварійну сигналізацію, а також позначити місце ДТП знаком аварійної зупинки. Це необхідно, щоб застерегти інших учасників руху і не допустити повторної аварії.

Якщо в ДТП немає травмованих або загиблих, за наявності в обох водіїв страховки і збитку менше 80 000 гривень, за обопільною згодою учасники інциденту можуть скласти європротокол. Це дасть змогу вирішити ситуацію без участі поліції. Якщо ж хоча б однієї з умов не дотримано, слід викликати правоохоронців на місце.

У відомстві також нагадали, що до приїзду патрульних транспортні засоби мають залишатися на тому місці, де трапилася ДТП. Це важливо для встановлення обставин події.

Джерело Патрульна поліція Києва
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти