8 залізних правил, які рятують водіїв від штрафу в Україні

Досвідчений водій повинен не тільки майстерно керувати автомобілем, а й знати, як не потрапити в халепу. Зокрема в питанні порушення ПДР. “Твоя МАШИНА” пропонує розглянути 8 залізних правил безпроблемного водіння в Україні.

Дотримуйтеся правил швидкості та дистанції: порушення швидкісного режиму є однією з найпоширеніших причин ДТП в Україні. Завжди важливо стежити за швидкістю і своїм становищем у дорожньому потоці.

Не використовуйте мобільний телефон за кермом: тримати засіб зв’язку в руках і керувати при цьому автомобілем, заборонено законом. До того ж це знижує концентрацію водія і контроль над транспортним засобом.

Перевірте технічний стан автомобіля: як би добре ви не водили машину, ваша поїздка може закінчитися аварією, якщо транспортний засіб не перебуває в належному технічному стані.

Проходьте періодичні техогляди та оформлюйте страховку: якщо ви керуєте транспортним засобом, для якого техогляд є обов’язковим, не забувайте вчасно оновлювати його, а також брати з собою відповідний документ, як і поліс ОСЦПВ.

Носіть ремінь безпеки: більше половини автомобілістів в Україні не користуються ременями безпеки, що не тільки є порушенням ПДР, а й наражає водіїв на ризик у разі ДТП.

Дотримуйтесь правил паркування: не залишайте автівку в недозволених місцях і не заважайте іншим учасникам руху, інакше це може призвести до штрафу і навіть евакуації транспортного засобу.

Поводьтеся з повагою до поліцейських: конфлікти з правоохоронцями ні до чого доброго не приведуть. У деяких випадках отримати штраф або навіть тюремний термін можна отримати лише за фактом чвар з поліцією.

Вивчіть усі чинні дорожні знаки та правила: регулярно оновлюйте свої знання про ПДР, які постійно змінюються.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти