Як видалити пташиний послід з автомобіля, щоб не пошкодити фарбу

Забруднення кузова автомобіля пташиним послідом є поширеною літньою проблемою, вберегтися від якої не в силах жоден автовласник. При цьому важливо розуміти, що очищення машини від “діяльності” птахів важливе не тільки з естетичної точки зору. Якщо вчасно не прибрати фекалії, вони можуть призвести до пошкодження лакофарбового покриття. Причому їхнє неправильне прибирання також здатне спричинити проблеми. Як діяти в такій ситуації, пояснили експерти.

У пташиному посліді є кислоти, які можуть “роз’їдати” з часом фарбу, якщо їх не прибрати. Також у ньому можуть бути абразивні матеріали, які під час розтирання по поверхні кузова здатні подряпати лакофарбове покриття. У зв’язку з цим видаляти послід з автомобіля потрібно якомога швидше, але при цьому акуратно.

Якщо ви помітили забруднення відразу, досить змити його водою. Якщо послід встиг присохнути, доведеться приготувати розчин води і соди, яким слід змочити ганчірку і покласти на місце забруднення для розм’якшення посліду. Через кілька хвилин його можна акуратно прибрати з поверхні.

Джерело Gazeta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти