Навали п’ять шкідливих звичок водіїв, які “вбивають” машину

Не секрет, що термін служби будь-якого автомобіля багато в чому залежить від того, як його експлуатують. Водії нерідко, самі того не підозрюючи, гроблять свої машини завдяки власним шкідливим звичкам. Експерти “РБК-Україна” назвали п’ять найбільш поширених і небезпечних з них.

Оберти двигуна
Багато автомобілістів звикають їздити на занадто низьких або високих обертах. Кожен знаходить цьому своє пояснення. Хтось вважає, що так можна заощадити паливо, комусь потрібно “прокачати” машину на максимумі можливостей. Однак у будь-якому разі регулярна їзда в такому ритмі призводить до швидкого зносу двигуна. Рекомендується утримувати роботу мотора в діапазоні 1800 – 3500 об/хв.

Старт при коченні
Категорично не рекомендується починати рух, коли машина котиться в інший бік. Як правило, таке трапляється при спробі завести машину, припарковану на схилі. У такій ситуації зчеплення і КПП відчувають величезне навантаження і схильні до високого зносу. Рекомендується спершу зупинити авто, включити потрібну передачу, а вже потім починати рух.

Педалі
Дуже часто на автомобілях з “механікою” автомобілісти зловживають зчепленням. Занадто часте вичавлювання педалі зчеплення призводить до зносу механізму. Те саме стосується педалі гальм, на якій мають звичку тримати ногу деякі водії. Це призводить до перегріву гальмівних дисків та їх швидкого зносу.

Буксуйте правильно
Не варто довго і люто витискати педаль газу, якщо ви застрягли в снігу чи багнюці – це мало що дасть, окрім зносу зчеплення, шин і трансмісії. Краще підійти до проблеми більш виважено, подумавши, як можна підвищити зчеплення коліс з поверхнею.

Затягування з ремонтом
Нерідко автомобілісти відкладають плановий або позаплановий ремонт через брак часу або грошей. Це загрожує появою нових несправностей, оскільки деталі в машині працюють у зв’язці одна з одною, і майже завжди затягування з ремонтом провокує знос інших деталей.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти