За планом «Перехват»: поліція «винайшла» новий трюк, щоб штрафувати водіїв

Українські поліцейські стали використовувати новий незаконний трюк, щоб безпричинно зупиняти водіїв і притягати їх до адміністративної відповідальності. Такий висновок можна зробити із судової практики.

З рішення у справі №548/558/24 можна зрозуміти, що патрульні прикриваються оперативним планом «Перехоплення», щоб зупиняти транспортні засоби. Цей захід запроваджується для розшуку злочинців, які можуть пересуватися на автомобільному транспорті. Причому, в суді з’ясувалося, що поліцейські можуть взагалі не повідомляти водієві причину зупинки, а одразу братися за перевірку технічної справності автомобіля і документів водія.

Жителю Полтавської області так виписали штраф 340 гривень за ч.1 ст.121 КУпАП за «лису» гуму. Чоловік не розгубився і оскаржив протокол у суді. Там-то і з’ясувалося, що правоохоронці незаконно притягнули водія до відповідальності, оскільки не мали права перевіряти його авто не предмет порушень. За планом «Перехоплення» вони могли лише перевірити особу автомобіліста і його пасажирів, а також поверхнево оглянути саму машину.

У підсумку суд визнав штраф незаконним і закрив справу. Водночас чимало автомобілістів через незнання не оскаржують накладені недобросовісними патрульними стягнення і покірно платять неправомірно виписані штрафи.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти