Про які несправності машини розповість масляний щуп: механік пояснив

Яскраво-жовтий масляний щуп у моторному відсіку автомобіля важко не помітити. Однак більшість автомобілістів не торкаються його без гострої потреби. А даремно. Адже ця деталь здатна діагностувати цілу низку несправностей на ранніх етапах. Досвідчений механік пояснив, яких саме.

Як відомо, за допомогою щупа перевіряється рівень моторного масла. Робити це краще на працюючому двигуні. Також слід звернути увагу на пробку маслозаливної горловини. Вилучити щуп і відкрутити кришку зазвичай можна без зайвих проблем. Якщо для цього не потрібно докласти жодних зусиль, мова може йти про проблему в системі вентиляції картерних газів, а саме зношення мембрани клапана, через яку може статися неконтрольоване всмоктування оливи з картера камери згоряння. Також можливий знос поршневих кілець. У підсумку мастило починає пригорати, а з вихлопної труби починає йти сизий дим. Надалі це також може призвести до серйозних несправностей двигуна.

Якщо витягати щуп на працюючому двигуні важко, значить, найімовірніше, достатньо просто замінити клапан вентиляції картерних газів.

Джерело Ampercar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти