Українці скуповують преміальні авто під час війни: які марки та моделі у фаворі

Незважаючи на війну і загальне падіння добробуту населення, в Україні залишається високим попит на преміальні автомобілі. Як повідомляє інформаційно-аналітична група Auto-Consulting, у першому півріччі 2024 року він знизився лише на 1%, як порівняти з торішніми показниками.

У червні українці на 7% частіше купували дорогі авто. Сумарна частка цих моделей на ринку становила 18,5%. Зростання попиту спостерігається в Тернопільській, Запорізькій, Івано-Франківській та Київській областях.

Найпопулярнішим брендом серед преміальних авто залишається BMW, у якого відзначається зростання продажів на рівні 3%. За перші півроку баварський бренд встановив рекорд продажів за всю історію роботи в Україні, реалізувавши 2105 автомобілів. На другому місці за популярністю Lexus з 1004 одиницями продажів, на третьому – Mercedes-Benz, у якого 904 угоди. Замикають ТОП-5 Audi (858) і Volvo (454).

Серед найбільш затребуваних моделей лідерство безкомпромісно лідирують автомобілі BMW. Українці частіше віддають перевагу BMW X5, BMW 3 серії, BMW X3 і BMW X6.

Серед найімовірніших причин високої популярності преміальної продукції під час війни експерти називають відкладений попит серед чиновників. Також імовірним джерелом зростання є високий рівень корупції.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти