П’ять причин, чому водіям не варто проїжджати калюжі на високій швидкості

Експерти попереджають українських водіїв про небезпеку калюж на дорозі. За словами фахівців, іноді вони можуть бути більш згубними для машини, ніж ожеледь взимку. Багато водіїв воліють проїжджати ними на високій швидкості, не замислюючись про шкідливі наслідки для автомобіля. Це є грубою помилкою, пише ampercar.com. Видання назвало рульовим п’ять причин, чому так робити не варто.

Зазначається, що на швидкості автомобіль може чекати в калюжі аквапланування – явище, коли машина повністю втрачає зчеплення з проїжджою частиною і водій не може повноцінно контролювати транспортний засіб. Рекомендується проїжджати калюжі на швидкості не більше 10 км/год.

Ще однією причиною, чому варто побоюватися калюж, є наявність під ними прихованих загроз у вигляді вибоїн, сміття і навіть відкритих каналізаційних люків. На швидкості наїзд на таку перешкоду може поховати підвіску і навіть призвести до аварії.

Також не варто забувати про шкідливий вплив води на компоненти автомобіля. Зокрема, небажаним є потрапляння вологи на проводку і гальмівні колодки. У першому випадку можливе коротке замикання, у другому – тимчасова відмова гальм. Але найгірше, якщо вода потрапить через повітрозабірник прямо в двигун. Це призведе до гідроудару і поломки двигуна, після якої капітального ремонту не уникнути.

Ну і, врешті-решт, категорично не варто проїжджати калюжі на високій швидкості, щоб не окропити пішоходів та інших автомобілістів. Варто виявляти повагу до всіх учасників руху і не допускати подібних ситуацій.

Джерело Ampercar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти