Шиномонтажник назвав водіям оптимальний тиск у шинах автомобіля

Тиск в автомобільних шинах відіграє дуже важливу роль у правильній роботі транспортного засобу. Невелике відхилення від норми може в певних ситуаціях як поліпшити поїздку, так і призвести до негативних наслідків. Власник шиномонтажу в інтерв’ю Ampercar розкрив водіям оптимальні значення тиску шин.

Він нагадав, що для більшості легкових авто нормальним є тиск у 2,2 атмосфери. Його перевищення негативно позначатиметься на керованості авто, також швидше зношується підвіска, яка почне приймати на себе всі удари. Якщо шини будуть недокачані, то це призведе до підвищеної витрати палива, хоча зчеплення з дорогою при цьому буде кращим. Така машина краще пройде бездоріжжям, але на ресурс гуми це вплине не в кращий бік.

За словами фахівця, найкраще тримати оптимальний тиск, який рекомендує виробник. Під час поїздки по м’якій ґрунтовці, тиск можна знизити до 1,8 атмосфери для кращого зчеплення. При перепадах температур також важливо регулювати тиск, оскільки він має властивість падати в мороз і зростати в спеку.

Рекомендується завжди мати в багажнику насос або компресор, щоб у будь-який момент підкоригувати показники тиску шин. При цьому не варто забувати, що тиск у шинах однієї осі має бути ідентичним, відмінності можуть призвести до втрати керування над машиною.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти