В «ухилянтів» зможуть відбирати автівки: назвали умови для введення санкцій

Новий закон про посилення мобілізації дозволяє тимчасово позбавляти водійських прав осіб, які ухиляються від військового обліку. Однак на цьому потенційні неприємності « ухилянтів» не закінчуються. За злісне порушення мобілізаційного законодавства автовласники можуть залишитися і без машини.

Як відомо, оновлене законодавство дозволяє ТЦК штрафувати громадян за невиконання існуючих мобілізаційних вимог на суми від 17 000 до 25 500 гривень. Отримати стягнення можна за неявку за повісткою, неоновлення військово-облікових даних та інші порушення. При цьому на оплату адміністративного штрафу в автомобіліста буде всього 15 днів.

Якщо погасити заборгованість він не встигне, справу передадуть до виконавчої служби, яка в рамках провадження з примусового стягнення коштів може заарештовувати банківські рахунки, рухоме і нерухоме майно, включно з транспортними засобами. У разі накладення арешту на автомобіль, його можуть вилучити і відправити на штрафмайданчик.

Якщо сумарна заборгованість за штрафами досягне шестизначного числа, а власник не поспішатиме з оплатою, машину можуть відправити на аукціон, щоб продати, а за виручені кошти погасити штрафи. Залишок коштів повернуть автовласникові.

Джерело SUV News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти