Капремонт не за горами: головні ознаки, що двигун авто на межі «смерті»

Двигун є найважливішим компонентом будь-якого автомобіля, без якого експлуатація транспортного засобу просто немислима. До того ж його ремонт або заміна можуть коштувати цілий статок, іноді – навіть більше, ніж сама машина. Саме тому важливо знати, коли мотор впевнено рухається до своєї «кончини». Експерти виділили низку відповідних ознак.

Зниження динаміки
Якщо машина стала повільніше розганятися, значить є проблеми в циліндропоршневій групі або системі газорозподілу.

Коли масло підводить
Активація на приладовій панелі відповідного індикатора свідчить не тільки про низький рівень оливи, а й про засмічення фільтра, а також про поломку масляного насоса або серйозні неполадки всередині мотора.

Запуск і робота
Якщо ви відчуваєте труднощі із запуском двигуна або спостерігаєте його нестабільну роботу на холостому ходу, це може вказувати на проблеми з компресією в циліндрах. Справа може бути в зносі поршневих кілець, клапанів або навіть у тріщині в голівці блоку циліндрів.

Візуальні та звукові сигнали
Поява синього або сизого диму з вихлопної труби може вказувати на потрапляння мастила в камери згоряння. Таке можливе в разі зносу маслознімних ковпачків або поршневих кілець. Також на проблеми з двигуном вказує нагар на свічках запалювання.

Якщо ви чуєте сторонні звуки з моторного відсіку, це також може бути тривожним дзвіночком, що попереджає про швидку «смерть» двигуна. Для кожної несправності є свій характерний звук.

Температурний режим і герметичність
Перегрів двигуна можливий як при проблемах із системою охолодження, так і при порушенні герметичності камер згоряння. У будь-якому разі це нехороша ознака.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти