П’ять трагічних помилок водіїв, які вбивають коробку «автомат»

Автомобілі з автоматичною коробкою перемикання передач (АКПП) сьогодні домінують як в Україні, так і в усьому світі. Вони вкрай зручні та нескладні у використанні, але водночас дуже вимогливі та вразливі до пошкоджень. Експерти виділили п’ять поширених помилок водіїв, які «вбивають» цей вид трансмісії.

1. Буксирування
Машину на АКПП не можна буксирувати на швидкості понад 30 км/год і на відстань понад 30 км.

2. Старт із двох педалей
У режимі «D» категорично не можна починати рух одночасним витисканням одразу двох педалей, а потім різко відпускаючи гальмо. Це викликає різкий стрибок температур і призводить до швидкого зносу коробки.

3. Режим паркінгу
Режим «Р» рекомендується використовувати тільки в повільній пробці. В інших випадках це шкодить як коробці, так і двигуну.

4. Ручне гальмо
Багато автомобілістів настільки звикли використовувати режим «Р», що забувають про стоянкове гальмо. У підсумку позамежне навантаження на трансмісію стає звичною справою, що неодмінно призводить до поломки.

5. Прогрів коробки і заміна робочої рідини
У холодну пору року прогрівати потрібно не тільки двигун, а й КПП. Особливо «автомат», який гріється довше за «механіку». Також у такий час краще пару хвилин уникати швидких розгонів.

Джерело Dexpens
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти