Назвали помилки водіїв, які провокують «масложор» в автомобілі

Старіння двигуна – природний процес, який призводить до зміни характеристик силової установки. Зі збільшенням пробігу зазори в двигуні стають більшими, накопичується шлам, забиваються маслоканали, починають пропускати сальники. Однією з ознак старіння двигуна є збільшена витрата моторного масла. Однак навіть мотори з невеликим пробігом можуть почати вимагати більш частого доливання робочої рідини.

Знос механізмів ДВЗ
Основною причиною підвищеної витрати моторної оливи є знос механізмів двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ). Згодом зношуються поршнева група, циліндри і мастилознімні ковпачки. Витік оливи також можливий через деформацію ущільнювальних з’єднань. Однак крім механічних процесів, причиною «масложора» може стати і людський фактор.

Неправильний підбір оливи
Однією з найчастіших помилок водіїв є неправильний підбір оливи. Використання оливи, що не відповідає рекомендаціям автовиробника, може призвести до її швидкого вигоряння. Особливо це стосується неправильного вибору в’язкості або використання неякісного лубриканта. Масло, що не відповідає характеристикам двигуна, може не справлятися з навантаженнями, що призводить до підвищеної витрати.

Несвоєчасне технічне обслуговування
Ще однією поширеною причиною збільшеної витрати оливи є несвоєчасне або неякісне технічне обслуговування. Забитий масляний фільтр, зношена змащувальна рідина, що втратила свої властивості, призводять до засмічення мастилоканалів і надлишкового тиску в системі. Це може провокувати чад мастила і видавлювання його через елементи ущільнювачів.

Агресивний стиль водіння
Екстремальні умови водіння також можуть сприяти підвищеній витраті оливи. Регулярна їзда з перевантаженням, використання причепа, часта їзда бездоріжжям, а також розкручування двигуна до максимальних обертів (так звана «червона зона») – все це збільшує чад оливи. Довгий прогрів мотора на «холостих» і перегрів двигуна внаслідок навантажень або неефективної роботи системи охолодження також можуть бути причиною перевитрат.

Внесення змін у конструкцію автомобіля
Будь-які зміни до конструктивних особливостей автомобіля можуть спричинити проблеми з витратою оливи. Збільшення потужності двигуна, встановлення додаткового обладнання або видалення каталізатора можуть призвести до «масложору». Ці роботи повинні виконуватися професійно, інакше можна зіткнутися з проблемами. При виявленні таких симптомів краще звернутися в сервісний центр для перевірки та усунення несправностей.

Недбале поводження з ДВЗ
Відсутність м’якого пуску і прогріву, різкі прискорення на «холодну», ігнорування нестабільної роботи двигуна – все це скорочує термін служби мотора. Використання дешевих змащувальних продуктів, не рекомендованих автовиробником, регулярне переливання або недоливання оливи також можуть призвести до підвищеної витрати. Згодом це починає зношувати двигун, що, своєю чергою, позначається на збільшенні витрати оливи.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти