П’ять звичок водія, завдяки яким машина служитиме вічно

Кожна машина по-своєму надійна, деякі можуть проїхати без серйозних поломок сотні тисяч кілометрів, деякі – зламатися вже завтра. Однак практично завжди головною запорукою довговічності машини є ставлення водія. Видання Telegraf називає п’ять звичок автомобіліста, які продовжують життя будь-якому транспортному засобу.

Своєчасна заміна моторного мастила:
Регулярна заміна оливи – це ключ до здоров’я двигуна і банальна необхідність. Нехтуючи нею, ви піддаєте свій мотор підвищеному зносу і впевнено рухаєтеся до його повної відмови і неминучого капітального ремонту.

Плавне керування:
Навчіться водити машину плавно, без зайвих ривків, різких гальмувань і прискорень. Це подовжить життя трансмісії, гальмівній системі і дасть змогу скоротити витрату палива як приємний бонус.

Прогрів двигуна:
Машині завжди потрібно давати кілька хвилин, щоб прогрітися, навіть у теплу погоду. Це допомагає забезпечувати оптимальну роботу мотора, продовжуючи його життя.

Повний бак:
Звісно, заливати бак під зав’язку не варто, особливо влітку, але й мати в ньому менше половини від максимального об’єму палива теж не варто. Це може призвести до потрапляння повітря в паливну систему, утворення конденсату та корозії.

Звільніть гальма:
Тримати ногу на педалі гальма є поширеною шкідливою звичкою. Так, комусь може здатися, що так ви краще контролюєте процес, але на ділі це призводить до перегріву і непотрібного зносу гальмівних колодок і дисків.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти