Штрафують і забирають права: водіям нагадали про незаконність покарання за одне «порушення»

В Україні часто можна зустріти на дорозі машини з тріщинами на лобовому склі. Від цієї неприємності ніхто не застрахований, пошкодити скло може кожен будь-якої секунди – достатньо маленькому камінчику вискочити з-під колеса авто, яке їде попереду. Водночас подібна проблема, як з’ясувалося, може обіцяє українцям і проблеми з поліцією.

Юристи звертають увагу на почастішання випадків притягнення патрульними до відповідальності водіїв авто з тріщинами на лобовому склі. Правоохоронці звертаються до пункту 6.8.5 ДСТУ 3649:2010, який забороняє експлуатацію транспорту з пошкодженнями в зоні роботи склоочисників. Водіїв штрафують за ч.1 ст.121 КУпАП як за їзду з технічними несправностями. Однак юристи наголошують, що такі дії поліції є неправомірними, оскільки в ПДР не визначають пошкодження скла як технічну несправність.

Водіям рекомендують одразу ж оскаржувати виписані штрафи за подібне «порушення», оскільки під час повторної зустрічі з поліцією мова вже може йти не про грошове стягнення, а про позбавлення прав.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти