П’ять порад як продовжити термін служби автомобільного акумулятора

Середній термін служби автомобільного акумулятора становить 3-5 років, однак при правильній експлуатації та належному обслуговуванні батарея може пропрацювати до 15 років. Експерти Motorbiscuit наводять п’ять важливих порад, які дадуть змогу максимально продовжити життя вашої АКБ.

1. Підтримуйте технічне обслуговування акумулятора, коли він не використовується.
Якщо батарея довго простоює без діла, то починає поступово розряджатися. Періодично заряджайте її за допомогою спеціального зарядного пристрою.

2. Регулярно перевіряйте клеми і з’єднання на предмет корозії і чистоти.
Усе, що не дає струму текти як належить, може призвести до неправильної роботи. Якщо ви помітили корозію на клемах, розгляньте можливість вимкнення акумулятора і використання очисника клем акумулятора або розчину з харчової соди і води.

3. Час від часу перевіряйте систему заряджання.
Ви можете зробити це самостійно, перевіривши напругу та вихідну потужність генератора.

4. Замініть акумулятор, а не чіпляйтеся за старий, що відслужив свій термін блок.
Нова батарея з гарантією – це набагато краща пропозиція в довгостроковій перспективі, ніж намагатися підтримувати погану батарею в робочому стані.

5. Якщо вам необхідно зарядити акумулятор, дайте автомобілю попрацювати досить довго, щоб генератор встиг виконати свою роботу.
Короткі та повільні поїздки не дають змоги поповнювати ємність АКБ. Щоб дати генератору зарядити акумулятор, потрібно поїздити на машині довше і на оптимальній швидкості.

Translated with DeepL.com (free version)

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти