Чотири водійські звички, які «вб’ють» будь-який автомобіль

Кожен автомобіліст під час вибору авто хоче отримати максимально надійний варіант, часто забуваючи про те, що запорукою довговічності машини є насамперед правильна експлуатація. Видання Motorbiscuit звертає увагу на чотири поширені водійські звички, які здатні вбити навіть найнадійніші моделі.

Гальмування двигуном може нашкодити надійності автомобілів
Гальмування двигуном – це спосіб уповільнення без використання педалі гальма. По суті, це включає в себе перемикання на знижену передачу і зняття ноги з педалі газу. Це може пошкодити навіть найнадійніші автомобілі, оскільки призводить до пошкодження трансмісії. Природно, такий спосіб уповільнення може також призвести до пошкодження двигуна. Гальмування двигуном особливо погано під час руху на високих швидкостях.

Перевантаження автомобіля
Багато водіїв не замислюючись перевантажують свої автомобілі. Однак ця поширена дія може серйозно пошкодити надійні автомобілі. Перевантаження автомобіля шкодить його надійності, оскільки всі автомобілі мають обмеження по вазі, і перевищення їх може пошкодити кілька частин вашого автомобіля. Зокрема, це створює велике навантаження на систему підвіски, гальма і трансмісію.

Неправильне перемикання передач
Неправильне перемикання передач також може пошкодити навіть найнадійніші автомобілі. Зокрема, перехід з режиму їзди на паркування під час руху автомобіля – жахлива ідея. Це особливо стосується водіїв автомобілів з автоматичною коробкою передач. Як ви, ймовірно, здогадуєтеся, це не дуже добре для трансмісії. На щастя, більшість сучасних автомобілів не допускають такої дії.

Неакуратна їзда по вибоїнах
Уникнути їзди по вибоїнах не завжди можливо. Проте, потрібно хоча б спробувати. Хоча неглибока яма не завдасть занадто великої шкоди, вибоїни, загалом, можуть бути згубними для надійності вашого автомобіля. Природно, вони можуть пошкодити ваші шини, колеса і підвіску.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти