В Україні очікується обвал цін на автомобілі через мобілізацію

Останні зміни в законодавстві, зокрема ті, що стосуються посилення мобілізації, можуть призвести до різкого обвалу цін на автомобільному ринку. Про це заявив автоексперт і блогер Дмитро Ряниця.

Він зазначив, що в Україні кожен десятий автовласник має у власності два і більше автомобілі. З огляду на те, що віднедавна закон дозволяє вилучати в таких громадян автівки на потреби Сил Оборони, чимало людей кинулися продавати або перереєстровувати «зайві» транспортні засоби. Це призводить до швидкого припливу на ринок великої кількості автомобілів, зростання пропозиції і відповідно зниження цін.

Ситуація ускладнюється новими обмеженнями для «ухильників», яким загрожують штрафи до 25 тисяч (з подальшою перспективою арешту і конфіскації майна), а також позбавлення прав. Усе це також стимулює громадян позбуватися транспорту.

При цьому голова Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький упевнений, що падіння цін матиме тимчасовий характер. Ситуацію змінить у зворотний бік зростання акцизів на китайські машини і нові екологічні норми в ЄС. Усе це, на його думку, неодмінно позначиться і на українському ринку.

Джерело 360ua.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти