Як подовжити життя автомобільному акумулятору: неочевидні поради експертів

АКБ – важливий компонент у роботі автомобіля, без якого експлуатація транспортного засобу стає скрутною. Незважаючи на те, що ресурс стандартного акумулятора становить у середньому 3-5 років, відомі випадки, коли батареї служили по 10 років і більше. Все через правильну експлуатацію. Експерти видання «РБК-Україна» підібрали низку рекомендацій, як максимально продовжити життя вашій батареї.

Насамперед не рекомендується допускати, щоб АКБ залишалася довго в розрядженому стані і в принципі надмірно навантажувати її роботою електроніки при заглушеному двигуні. Також слід стежити за температурою зберігання та експлуатації батареї, вона не повинна бути занадто високою або занадто низькою. Особливо це актуально в літню спеку і зимові морози.

Якщо під час запуску двигуна стартер поводиться мляво, потрібно задуматися про зарядку акумулятора від домашньої мережі або генератора. У другому випадку зробити це складніше, оскільки потрібно їздити на машині на стабільно високій швидкості тривалий період часу. При зарядці «від розетки» потрібно використовувати спеціальний зарядний пристрій.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти