П’ять порад водіям, як швидко прийти в норму після вживання алкоголю

Як відомо, вживати алкоголь в Україні автомобілістам не заборонено. Заборонено – сідати в нетверезому стані за кермо. За це можна залишитись без прав та отримати до 51 тисячі штрафу. В першу чергу п’яне водіння неприпустиме, тому що небезпечне, як для самого водія, так і для оточуючих. Але якщо водій все ж таки пригубив спиртне, як йому прийти до тями?

Дослідження показують, що з організму алкоголь виводиться із середньою швидкістю 0,15 проміле на годину. Тобто, щоб зникли ознаки сп’яніння після розпивання 0,5 літра пива, потрібно почекати 2 години, однак на «перетравлення» 0,5 літра горілки знадобиться вже 17 годин. У домашніх умовах прискорити цей процес нереально, але зате можна швидко і легко поліпшити своє самопочуття.

Повернути бадьорість після вживання спиртного допоможе розтирання вушних раковин, що посилює приплив крові до голови. Також позитивний ефект має масаж ступень. Добре допомагають освіжитися чищення зубів, полоскання рота «мінералкою», ополіскування обличчя холодною водою і контрастний душ.

З маскуванням перегару добре справляються кавові зерна, лаврове листя, зубна паста, м’ята, жуйка, мускат. Під час і після вживання спиртного рекомендується пити якомога більше рідини, не допускаючи зневоднення.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти