В Україні «ухилянтам» заборонять купувати і продавати автомобілі

Громадяни України, які перебувають у розшуку або мають несплачений штраф за порушення мобілізаційного законодавства, не зможуть повноцінно купити чи продати автомобіля. Як пише Судово-юридична газета, такі особи отримають відмову в реєстрації або перереєстрації транспортного засобу в «Дії».

Є кілька встановлених законами та підзаконними нормативними актами причин відмовити громадянину в оформленні машини або мотоцикла. Насамперед ідеться про перебування транспорту або одного з учасників процесу в розшуку, наявність обтяжень на майно, включно з арештом, заставою або проходженням у кримінальній справі як речового доказу. Крім того, у реєстрації відмовлять, якщо власник є фігурантом виконавчого провадження щодо стягнення заборгованості.

Як відомо, Територіальні центри комплектування (ТЦК) Міноборони можуть подавати громадян, які ухиляються від мобілізації або військового обліку, у розшук до Нацполіції. Також таким особам можуть виписувати штрафи до 25 тисяч гривень за відповідні правопорушення. Якщо стягнення не буде сплачено в 15-денний термін, на боржника відкривається виконавче провадження з примусового стягнення заборгованості. Таким чином, продати або купити машину така особа не зможе. Ба більше, на її майно, включно з транспортними засобами, може бути накладено арешт як забезпечувальний захід.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти