“Не викидай!”: як можна заробити на “вбитому” автомобілі

Рано чи пізно будь-який автомобіль перетворюється на непридатну для подальшої експлуатації купу заліза. Багато українців, розуміючи, що машина вже не може використовуватися за прямим призначенням, кидають їх гнити на задвірках, не усвідомлюючи, що навіть у «убитому» стані машина залишається цінним активом.

Зокрема, в Україні можна продати таку машину на запчастини або утилізацію. Для цього потрібно попередньо оцінити вартість робочих компонентів автомобіля, а також його ціну як металобрухту. Це дасть змогу в майбутньому спростити процес торгу та переговорів із покупцем. Останнім може бути спеціальна компанія, яка займається утилізацією транспорту, приватна особа або автомайстерня. Виходячи з наявних пропозицій варто самому вирішити, з ким вигідніше укладати угоду. Є також варіант розібрати машину самому і продати запчастини окремо. Однак це вкрай трудомісткий процес.

Перш за все перед продажем машини на брухт або запчастини слід зняти її з обліку в МВС. Це можна зробити в найближчому відомчому сервісному центрі, де після завершення процедури власнику видадуть відповідну довідку.

З покупцем краще оформляти угоду у форматі договору купівлі-продажу, під час переговорів краще заздалегідь обумовити всі нюанси, включно зі способом транспортування машини. Також не варто погоджуватися на післяоплату без підтверджувальних документів, щоб не стати жертвою шахраїв.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти