Не доводьте до біди: водіям назвали оптимальний пробіг для заміни моторної оливи

Як відомо, моторна олива в автомобілі є витратним матеріалом, який час від часу обов’язково потрібно міняти. Робити це слід не тільки через падіння продуктивності автомобіля, а й заради збереження справності двигуна, а також інших важливих систем і компонентів. «Твоя МАШИНА» звертає увагу на низку важливих моментів, пов’язаних із заміною моторної оливи.

Якщо задаватися питанням, навіщо взагалі міняти мастило в двигуні, можна згадати, що мастило не тільки змащує рухомі частини агрегату, зменшуючи їхнє тертя і знос, а й також охолоджує мотор, захищає його від корозії і покращує ущільнення поршнів і кілець.

Щодо періодичності заміни оливи, експерти наголошують, що насамперед потрібно дивитися на рекомендації виробника, оскільки в кожному випадку вони будуть індивідуальними та нерідко в різних типах авто відрізнятимуться одна від одної. У середньому, оскільки в бензиновому двигуні робоча температура вища, ніж у дизельному, тут рекомендується проводити заміну мастила раз на 5-10 тисяч кілометрів. Якщо двигун використовує ДП, можна міняти масло кожні 10-15 тисяч кілометрів

Позачергова заміна оливи потрібна, якщо стався витік або забруднення мастила. Якщо не міняти своєчасно мастило, рухомі частини двигуна будуть швидко зношуватися і виходити з ладу, а сам мотор буде частіше перегріватися. Крім того, в системі з’являтимуться всілякі відкладення і пробки, а через недостатнє ущільнення в системі буде нестача компресії, у зв’язку з чим можливі нові витоки і несправності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти