8 ефективних способів запобігти викраденню автомобіля у 2024 році

Статистика показує різкий стрибок викрадень автомобілів в Україні з початку війни. І хоча більша частина злочинів припадає на прифронтові регіони, в тилових районах загроза викрадення також висока. У зв’язку з цим експерти виділяють вісім порад, які допоможуть водіям знизити ризик викрадення їхніх транспортних засобів.

1. Паркуйтеся в добре освітлених місцях
Якщо є можливість, залишайте автомобіль у зонах з інтенсивним рухом і хорошим освітленням. Злочинці воліють працювати в темряві, де їхні дії менш помітні.

2. Закривайте всі вікна та двері
Просте, але часто ігнороване правило: переконайтеся, що всі вікна і двері вашого автомобіля зачинені і замкнені перед тим, як залишити його. Залишаючи машину незамкненою, ви полегшуєте завдання викрадачам.

3. Ховайте цінні речі
Найкращий варіант – зовсім прибрати всі цінні предмети з машини. Якщо це неможливо, хоча б сховайте їх з поля зору. Видимі цінні речі можуть привернути увагу злочинців.

4. Не залишайте ключі в машині
Ця ситуація може здатися комічною, але такі випадки трапляються регулярно. Наприклад, одного разу чоловік сів у чужу машину, думаючи, що це його власна, і поїхав, виявивши врешті-решт, що на задньому сидінні перебуває великий собака. Він був змушений повернутися і віддати автомобіль законному власнику.

5. Не залишайте працюючий автомобіль без нагляду
Незалежно від того, наскільки коротка ваша зупинка, не залишайте машину працюючою. Це безкоштовний подарунок для випадкового викрадача.

6. Використовуйте ключ для блокування автомобіля, якщо в нього є іммобілайзер
Якщо ваш автомобіль обладнаний іммобілайзером, завжди використовуйте ключ для блокування машини. Це забезпечить активацію всіх функцій безпеки та сигналізації.

7. Не залишайте ключі в машині на заправці
Заправні станції – одне з улюблених місць викрадачів, оскільки водії часто залишають свої машини відкритими і без нагляду. Завжди беріть ключі з собою, навіть якщо ви тільки заправляєтеся.

8. Придбайте систему захисту від викрадення, якщо автомобіль не оснащений такою
Якщо ви живете або працюєте в районі з високим рівнем злочинності, розгляньте можливість встановлення додаткових охоронних систем, таких як блокування рульового колеса або протиугінні сигналізації.

Ці поради можуть здатися очевидними, але статистика показує, що вони ґрунтуються на реальних ситуаціях, в яких найчастіше відбуваються викрадення. Якщо ви регулярно ігноруєте їх, ви значно збільшуєте ризик викрадення вашого автомобіля. Особливо це стосується власників старих автомобілів популярних марок.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти