Як уберегти колеса автомобіля на поганій дорозі: поради від експертів

Погані дороги в Україні завжди були проблемою для автомобілістів, а з початком війни їх ремонтувати і зовсім майже перестали. У зв’язку з цим важливо знати, як уберегти свої колеса і підвіску в подібних умовах від пошкоджень. Допоможуть у цьому поради експерти видання «РБК-Україна».

Ви не самі
Об’їзд дорожніх ям є найбільш типовим і правильним способом запобігання неприємностям на поганій дорозі. Разом з тим не варто забувати про інших учасників дорожнього руху, які можуть не знати про вибоїни і не підозрювати про ваш майбутній маневр. Слід переконатися, що ваші дії не створять проблем іншим водіям і не спровокують аварійну ситуацію.

Швидкість
На малій швидкості ймовірність пошкодити колеса найменша. До того ж за умови обережної і не швидкої їзди вищі шанси розгледіти приховані загрози у вигляді вибоїн і перешкод, що дасть змогу вчасно відреагувати на загрозу.

Не гальмуйте прямо перед ямою
Стиснення пружин підвіски не дасть змоги погасити енергію від удару, до того ж під час різкого гальмування центр ваги зміститься вперед, що ще більше погіршить ситуацію. Якщо яму помітили занадто пізно, краще спробувати взяти себе в руки і не натискати на педаль гальма.

Не піддавайтеся на провокації
Побачивши, як інший автомобіліст хвацько стрибає по вибоїнах, не зменшуючи швидкості, багатьом захочеться повторити за ним, однак це не найкраща ідея. Крім того, що у такого водія банально може бути більше досвіду, ніж у вас, його авто може бути краще готове до поганої дороги. Ну і не варто забувати, що за кермом може виявитися просто не найрозумніша людина, яка просто гробить свою машину.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти