Для українських водіїв запровадили нові перевірки: кого вони торкнуться

Уряд змінив порядок проведення поліцією перевірки водіїв механічних транспортних засобів на предмет наявності алкогольного та наркотичного сп’яніння. Про це заявив у себе в Телеграм представник КМУ Тарас Мельничук.

Зокрема, для автомобілістів з’явилося важливе нововведення: зразки для лабораторних аналізів відбиратимуть прямо на місці зупинки. Тут же поліцейські проведуть експрес-тест. Раніше перевіряли тільки «Драгером».

Перевірка має проводитися за наявності двох незалежних свідків або зафіксована на відео. За наявності позитивних результатів експрес-обстеження, вони мають бути підтверджені в лабораторних умовах.

Перевірка на алкоголь або наркотики може бути проведена, якщо водій демонструє зовнішні ознаки сп’яніння, такі як запах спиртного з порожнини рота, сплутане мовлення, дивні рухи, тремтіння в кінцівках, неадекватна поведінка, аномалії зіниць, а також нетипова реакція, почервоніння або блідість.

Обладнання, за допомогою якого поліцейські проводять перевірку, має бути схвалене МОЗ України та Держспоживстандартом. Інспектор зобов’язаний повідомити водія про використання приладу, а також пред’явити документи на нього (сертифікат і акт проведення перевірки). Порушення зазначених вимог робить будь-які результати тестування нікчемними.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти