Яких помилок припускаються майже всі водії під час заміни свічок запалювання

Свічки запалювання в автомобілях з бензиновим двигуном є звичайним витратним матеріалом, який час від часу доводиться міняти. Більшість водіїв не вважають цю процедуру такою, що вимагає особливих навичок, тому виконують її самостійно. При цьому майже всі вони роблять одну й ту саму помилку. Досвідчений механік розповів, яку.

Насамперед, як наголосив моторист, заміну свічок не можна проводити на гарячому двигуні, оскільки в такій ситуації можна пошкодити різьбу в блоці циліндрів. Також завжди слід виконувати очищення, нехтування яким також може завдати шкоди циліндрам.

Механік також звернув увагу на необхідність використання спеціальних ключів для заміни свічок. Якщо цього не зробити, існує ризик впуску свічок у глибокий колодязь, оскільки звичайний інструмент не дає змоги якісно зафіксувати їх. Якщо це станеться, може збільшитися зазор між електродами, що загрожує серйозними неприємностями.

Якщо недостатньо затягнути свічку, можна домогтися витоку вихлопних газів. Якщо перетягнути її, можна деформувати деталь або пошкодити керамічний ізолятор.

Джерело SUV News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти