Яким бензином краще заправлятися українським автомобілістам: А92 чи А95?

Серед українських автомобілістів існують різні думки щодо переваг і недоліків бензину різних видів бензину. Переважно суперечки точаться навколо двох найпоширеніших марок пального – А92 і А95. Яка ж із них найкраща для використання?

Експерти звертають увагу, що індекси 92 і 95 відображають не якість, а октанове число конкретного палива. Цей параметр відображає детонаційну стійкість пального, яка відрізняється для різних двигунів. Високофорсовані сучасні двигуни дуже схильні до детонації, в результаті якої відбувається прискорений знос поршнів і кілець двигуна.

Водночас електроніка навчилася коригувати роботу моторів так, щоб пом’якшувати детонацію низькооктанового палива. Тому використання А92 в нових моделях авто не повинно викликати серйозних проблем. Однак час від часу детонація все ж таки дається взнаки, що призводить до падіння потужності, появи поштовхів і високої витрати палива.

При цьому використання бензину А95 на автомобілях з двигунами, призначеними для їзди на А92 особливих змін не несе. У деяких випадках можливе незначне падіння динаміки через меншу теплотворну здатність палива.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти