За які номерні знаки українські водії можуть отримати штраф

Автомобільні номерні знаки слугують важливим ідентифікатором у сфері безпеки дорожнього руху і видаються автовласникам після реєстрації транспортного засобу як неформальний символ того, що вони погоджуються зі встановленими правилами та обмеженнями. Саме тому будь-які маніпуляції з номерами припиняються правоохоронцями дуже жорстко і без зайвих розмов. Що ж не можна робити з номерними знаками в Україні, щоб не отримати штраф?

Насамперед слід пам’ятати, що номери в принципі мають бути на автомобілі, на який їх видавали, їх також слід закріпити в правильному місці. Знаки мають бути добре помітними і освітленими в темний час доби. Якщо хоча б один символ не читається – це вважається порушенням. У таких випадках на водія чекає штраф у розмірі 1190 гривень.

Якщо хтось із автомобілістів додумається несанкціоновано встановити на цивільне авто чорний військовий або синій поліцейський номер, а також знак дипломатичного представництва, на нього чекає штраф у розмірі 2550 гривень. У разі повторного порушення сума штрафу зросте вдвічі, а водія можуть позбавити прав на строк до півроку.

Не варто також забувати, що за відсутності в автомобіля державної реєстрації поліція окремо може виписати штраф у розмірі 850 гривень. Якщо з першого разу автомобіліст не розуміє і продовжує їздити на незареєстрованому авто, на нього накладається повторне стягнення у двократному розмірі. Як альтернатива можливі громадські роботи і навіть конфіскація транспортного засобу.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти