Обслуговування електрокара: за що доведеться заплатити власнику

На ранніх етапах появи електрокарів на глобальному ринку шанувальники інновацій були у захваті від невибагливості нового транспорту порівняно з машинами на ДВЗ. І справді, проблем з такими авто було менше, як і витрат на їх утримання. Однак з часом технології стали складнішими, відповідно обслуговувати електричні автомобілі також стало не так просто, як багатьом здавалося. Експерти виділили низку важливих моментів, які потребують уваги під час обліку обслуговування електрокара.

Як і у звичайній машині, в електрокарі з часом зношуються компоненти підвіски, гальм і рульового управління. Згодом також доведеться доглядати за світлотехнікою і склоочисниками. У салоні теж можливі проблеми з кліматичною установкою та електронікою.

Якщо говорити про специфічні несправності та потреби в обслуговуванні, то слід звернути увагу на тягову батарею, яка швидко старіє і коштує величезних грошей. Також увагу потрібно звернути на електронні модулі, які можуть перегріватися і виходити з ладу. Можливі проблеми і з тяговим електродвигуном, який, хоч і має простішу конструкцію, ніж ДВЗ, але також з часом зношується.

Те саме стосується редуктора, який замінять в електрокарі КПП. Крім того, не варто забувати про проводку, якої в електрокарі величезна кількість. Вона має властивість перетиратися і окислюватися.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти