Чому автомобільний кондиціонер став гірше працювати: назвали 3 ймовірні причини

Уявити сучасний автомобіль без кондиціонера практично неможливо. Найскладніше обходитися без нього влітку, коли спекотна погода робить поїздку справжніми тортурами. При цьому іноді трапляється так, що кондиціонер начебто працює, але виконує свої функції гірше, ніж зазвичай. Експерти Motorbiscuit наводять три найімовірніші причини подібного явища.

Вважається, що середньостатистичний автомобільний кондиціонер може працювати без поломки 8-10 років. Однак багато в чому це залежить від інтенсивності та умов експлуатації, а також регулярності та якості обслуговування пристрою. Якщо кондиціонер став холодити гірше, це може передвіщати його швидкий вхід з ладу. У таких випадках слід звернути увагу на такі фактори:

1. Рівень фреону
Автомеханіки скажуть вам, що витоки фреону часто призводять до того, що кондиціонер вашого автомобіля дме менш холодним повітрям. Фреон важливий, оскільки ця хімічна речовина охолоджує повітря перед тим, як воно видувається з вентиляційних отворів. Навіть незначний витік фреону може спричинити помітну різницю температур. Ці витоки можуть відбуватися з різних місць, включно зі шлангами, прокладками або з’єднувальними елементами.

2. Стан електромагнітного клапана
Електромагнітний клапан розташовується за панеллю приладів між впускним і випускним каналами, і відповідає за зміну режимів роботи кліматичної системи. Він не дозволяє гарячому повітрю надходити в автомобіль з двигуна за увімкненого кондиціонера. Його заклинювання можливе через потрапляння всередину забруднень і сміття. Складність полягає в тому, що дістатися до клапана без розбирання панелі практично неможливо. Тому вам, найімовірніше, знадобиться допомога фахівця.

3. Працездатність компресора
Компресор у кондиціонері можна порівняти з двигуном в автомобілі. Якщо він перестає працювати, то експлуатація всього пристрою стає неможливою. По суті, він стискає фреон, що дає змогу повітрю стати холодним. Однак, якщо є несправність, ви не отримаєте такого холодного повітря, до якого звикли. Компресор може не вмикатися з кількох причин, включно з проблемами з електрикою, низьким рівнем фреону або перегрівом двигуна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти