10 речей, за які українських водіїв штрафують на рівному місці

Нерідко українські водії забувають, що штраф за порушення ПДР можуть виписати не тільки за перевищення швидкості або проїзд на червоний сигнал світлофора, а й за некомплектність або несправність транспортного засобу. Експерти назвали 10 речей, відсутність або поломка яких загрожує автомобілісту адміністративним стягненням.

Так, не можна виїжджати на дорогу без справних склоочисників і дзеркала заднього виду. Заборонено експлуатувати автомобіль з непрацюючими звуковими і світловими сигналами, спідометрами або одометрами. Штраф також можна отримати за відсутність бампера або бризковиків, знака аварійної зупинки, ременів безпеки і підголівників. У ПДР також існує вимога мати в машині аптечку і справний вогнегасник, але оштрафувати за їхню відсутність можуть лише водіїв, які виконують регулярні пасажироперевезення.

У рамках ст. 121 КУпАП зазначені правопорушення караються штрафом у розмірі від 340 до 680 гривень. Якщо після цього водій не припинив порушувати і протягом року попався на тому самому проступку, йому загрожує суворіше стягнення, а в окремих випадках і позбавлення водійських прав.

Джерело enovosty.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти