iPhone навчили проводити діагностику автомобіля: з’явилася інструкція, як це зробити

Автомобільні технології останнім часом розвиваються так стрімко, що водії часом просто не встигають стежити за черговими нововведеннями. Навіть досвідчені автомобілісти можуть не знати про наявність тих чи інших функцій у своїх машинах, а також іноді не розуміють значення певних індикаторів на приладовій панелі. Деякі керманичі одразу ж їдуть на СТО, якщо загорілася якась контрольна лампа за кермом. Робити це, звісно ж, не обов’язково. Особливо, якщо у вас є iPhone, який віднедавна вміє проводити “поверхневу діагностику” автомобіля.

Функція Visual Look Up, яка доступна в смартфонах від Apple за замовчуванням, починаючи з версії iOS 17, дає змогу оперативно розпізнати значення того чи іншого індикатора на “приборці”. Щоб використовувати її, необхідно увімкнути камеру і сфотографувати невідомий вам сигнал в автомобілі. Після цього слід відкрити отримане фото і в нижній частині екрана знайти і натиснути на значок інформації (i). У деяких випадках замість нього може з’явитися символ авто (кермо).

У спливаючому вікні натисніть “Пошук автоматичного символу”. Якщо ви вперше використовуєте функцію Visual Look Up, ви побачите спливаюче вікно, що показує, про що ця функція. Натисніть “Продовжити”. Спливаюче вікно результатів надасть вам короткий опис кожного попереджувального індикатора. Якщо ви натиснете на будь-який з описів, вас буде перенаправлено на сторінку веб-сайту ISO.org, де ви зможете дізнатися більше про цей сигнальний індикатор.

Незважаючи на те, що функція Visual Look Up наразі доступна тільки власникам останніх моделей iPhone, скористатися нею можуть й інші користувачі з числа ваших друзів і родичів. Досить просто переслати фото приладової панелі на ваш смартфон. Знайшовши знімок у додатку “Фото”, можна виконати подальші процедури у звичайному порядку. Просто переконайтеся, що отримане зображення досить чітке, а символ, який ви хочете знайти, знаходиться в правильному місці.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти