Назвали оптимальний пробіг під час вибору вживаного автомобіля

Купівля вживаного автомобіля, як відомо, завжди пов’язана з певними ризиками, уникнути яких може бути вельми непросто. Одним із факторів, що дають змогу покупцям оцінити потенціал такої машини, є її пробіг. Зазвичай, чим він вищий, тим нижча ціна на авто, але водночас вищі й ризики, що транспортний засіб незабаром почне “сипатися”.

Експерти пояснили автомобілістам, з яким пробігом найкраще купувати старий автомобіль, щоб не потрапити в халепу. Зокрема, для кожного віку є свої оптимальні показники пройденого шляху. Відмінним рішенням можна вважати купівлю вживаної машини віком до трьох років. Модель ще досить нова і має сучасне оснащення, а коштує на порядок дешевше, адже перший власник узяв на себе первинну і найбільшу амортизацію.

Однак експерти попереджають, що для авто з таким віком пробіг не повинен перевищувати 50 тисяч кілометрів, інакше мають виникнути питання до інтенсивності його експлуатації та відповідно до стану ключових вузлів і компонентів. Якщо йдеться про купівлю машини віком від 5 до 7 років, то оптимальним вважається пробіг на рівні близько 100 тисяч кілометрів.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти