Прослужить набагато більше: назвали сім способів подовжити життя АКПП

Багато автомобілістів побоюються переходити з “механіки” на “автомат”, оскільки АКПП має складнішу конструкцію і частіше ламається. Однак, як відомо, запорука довговічності будь-якого механізму полягає в правильній експлуатації та обслуговуванні. Експерти наводять сім способів продовжити термін служби автоматичної трансмісії.

1. Своєчасна заміна масла в коробці
З плином часу трансмісійне мастило втрачає свої якості і потребує заміни, щоб запобігти підвищеному зносу коробки. Інтервали заміни оливи можуть бути різними, краще уточнити у фахівців.

2. Правильний прогрів
Трансмісія, як і двигун, потребує попереднього прогріву перед використанням, інакше вона швидко зношується. Особливо це важливо в зимовий період часу, коли в’язкість оливи зростає і вона гірше змащує рухомі деталі трансмісії.

3. Контроль стану та рівня оливи
Іноді трансмісійна рідина витікає, що викликає її нестачу. У підсумку змащення коробки відбувається гірше, що прискорює знос. У зв’язку з цим час від часу потрібно перевіряти рівень масла, а також його стан.

4. Реакція на коди помилок
Поява на приладовій панелі код помилки, що стосується АКПП, попереджає водія про необхідність перевірки трансмісії, а також пов’язаних з нею вузлів.

5. Запуск машини з паузи
Не потрібно поспішати під час пуску запалювання заводити двигун, оскільки в цей момент система проводить первинну діагностику та оптимізує навантаження на трансмісію. Після повороту ключа слід зробити паузу у 2-3 секунди.

6. Правильна експлуатація АКПП у заторах
Рух у дорожньому заторі створює додаткове навантаження на АКПП. У цій ситуації може бути корисним перехід на ручний або спортивний режим роботи трансмісії.

7. Уникнення агресивного стилю водіння
Часті прискорення і гальмування, їзда на високих обертах – все це може здатися захопливим, але для АКПП подібна поведінка є “вбивчою”.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти